Mierea noastra cea de toate zilele… altfel :)

Va povesteam zilele trecute de beneficiile miraculoase ale mierii de calitate.

Pe de alta parte, sunt convinsa ca multi dintre noi s-au saturat de aceeasi aroma/miros/senzatie. Asa-i?

Pentru mofturosi am descoperit mierea Bio cu arome. Mmmm… tare buna:)

Sa va prezint preferata mea :

Miere Bio de Salcam cu Vanilie de la Apimond 

miere-bio-de-salcam-cu-vanilie-apimond

Iata descrierea oficiala:

Miere de salcâm cu vanilie  ( cu baton de vanila burbon ) este un produs cu o savoare deosebită de miere de salcâm și vanila burbon autentic.Pentru iubitorii de miere  este un vis ce poate da diverse utilizări pline de fantezie și experiențe cu gust special.Mierea cu vanilie este recomandată pentru sucuri, lapte, iaurt, cafea, ceai, ciocolată, clătite, salate de fructe și ca toping pentru înghețată și brânză.Producția acestei specialități este în totalitate naturală și nu conține nici o aromă sintetică.Mierea provine din apicultura ecologică românească si este recoltată prin metode tradiţionale din zonele de şes, deal şi munte.Albinele culeg nectarul florilor și printr-o alchimie ştiută doar de ele îl transformă în miere.Este un sortiment deosebit, condiţionat la temperaturi de până la 37ºC  pentru a-şi păstra intacte toate calităţile nutriţionale : enzimele, vitaminele, precum şi aroma naturală specifică sortimentului.Datorită gustului său fin este apreciată de majoritatea consumatorilor.”

Mmmm… este divina! Se poate manca ca atare, adaugata la desert- inghetata, branzica, clatite- , poate fi folosita pentru indulcirea si aromarea ceaiurilor sau a sucurilor. Eu am folosit-o cam in toate variantele si nu ma mai satur.

Cea de-a doua varianta de miere aromata este cea de zmeura Apimond.

1338206531-900x900

„Mierea de zmeură – are o aromă discretă de zmeură, cu parfum proaspăt și gust plăcut. Se recomandă pentru îndulcirea ceaiurilor folosite ca remediu în stări gripale, tuse și răceală. Reglează activitatea ovarelor, previne apariția unor afecțiuni precum osteoporoza și este cunoscută ca reîntineritoare pentru ten. Mierea provine din apicultura ecologică românească și este recoltată prin metode tradiţionale din zonele de şes, deal şi munte. Albinele culeg nectarul florilor și printr-o alchimie ştiută doar de ele îl transformă în miere.Este un sortiment deosebit, condiţionat la temperaturi de până la 40ºC  pentru a-şi păstra intacte toate calităţile nutriţionale : enzimele, vitaminele, precum şi aroma naturală specifică sortimentului.Eventualele modificări ale aspectului: cristalizarea şi separarea confirmă originalitatea produsului.Datorită gustului său fin este apreciată de majoritatea consumatorilor.Astăzi, când se discută cu îngrijorare despre sfârșitul erei antibioticelor de sinteză, care nu mai pot face față rezistenței crescute a microbilor, ar fi poate timpul să ne reamintim despre antibioticele naturale, a căror forță a fost dovedită și de știința modernă: mierea de albine, propolisul și uleiurile volatile. Variabilitatea naturală a compoziției acestor produse asigură adaptarea lor la schimbarea îngrijorătoare a germenilor nocivi. În natura neatinsă de mâna omului, nu se menționează epidemii microbiene la plante, albine sau animale. Acolo, plantele secretă acele substanțe care mențin germenii sub control; rășinile le protejează mugurii, bobocii și mlădițele tinere, uleiurile volatile apară plantele și curăță aerul din jur. Animalele sălbatice și domestice care consumă o hrană naturală sunt sănătoase. Albinele recoltează de la plante nectarul sau seva pentru miere, iar rășinile pentru propolis le folosesc în cuibul lor, pentru curățenie și sănătate. Oamenii pot alege să-și regăsească sănătatea, utilizând produsele albinelor, adevărate sublimate ale produselor vegetale. Stă în puterea noastră să fim înțelepți, să trăim frumos, în armonie cu plantele și albinele, tovarăși de drum, de la facerea lumii.”

Si aceasta varianta este deosebita atat prin aroma cat si pentru culoarea sa. Textura este una densa si poate fi folosita tot in atatea moduri ca si cea cu vanilie.

Ambele variante le puteti gasi pe Dacic Cool, alaturi de alte sortimente interesante.

Mie imi face cu ochiul cea de albastrele

Reclame

2 gânduri despre “Mierea noastra cea de toate zilele… altfel :)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s