Asistatii sociali… necesitate sau pomana electorala?

Aceasta a fost tema unei dezbateri pe care am ascultat-o azi pe un post de radio national.

 

Se pare ca mai marii din fruntea tarii se gandesc sa reconsidere aceasta practica. Dar… intrebarea pe care mi-o pun imediat este DE CE?… de ce acum, cand mai sunt numai 8 luni pana la alegerile locale. De ce sa se lipseasca de un instrument atat de important, mai ales, stiut fiind faptul ca, cine castiga alegerile locale are mult  mai multe sanse la parlamentare si prezidentiale?

 

Nu spun ca problema nu este una care ne frige. Dimpotriva! Ar fi trebuit reconsiderata de mult. In toata tara asta strivita de atatea datorii, statul pare sa nu stie altceva decat sa arunce cu bani acolo unde trebuie mai putin.

Ajutoarele sociale, desi subventionate de stat, sunt acordate de primaria fiecarei localitati. Desi procedura de selectie se presupune a fi una destul de dura, nimeni nu tine seama de ea. Ati vazut vreodata vreun angajat al primariei care sa inspecteze cele inscrise in dosar? Eu nu… In schimb, asistati social am vazut la tot pasul. Oameni in toata firea, apti de munca, chiar cu o situatie financiara destul de buna, oameni care nu necesita asistenta… primesc banii acestia lunar.
Mie imi seamana destul cu un angajament – ” Va vom vota si data viitoare, domn’ primar!”

Si, totusi, ce vom face cu cei care chiar au nevoie de asistenta? Pentru ca stim cum merg treburile in Romania, stim ca orice metoda vom alege in vederea optimizarii acestei proceduri, banii vor merge la aceleasi persoane ce se plimba cu  Mercedesu’ si cu kilogramele de aur la gat!

 

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s